GRÜNFIX ERÓZIÓMENTESÍTŐ

TERMÉKEK ISMERTETÉSE

 

A Grünfix szállítási program egyebek között a vetőmaggal, illetve anélkül gyártott Grünfix eróziómentesítő matracok alkalmazását öleli fel, melyek rendkívül egyszerű és olcsó módját képezik a talajerózió ellen való védekezésnek és a növényi vegetációs fejlődés elősegítésének. A Grünfix-paplanok újrasarjadó nyersanyagok biológiailag lebontható rostjaiból állnak, melyet szövetháló tart össze. Ezek az anyagok természetes módon segítik elő, hogy az eső-, szél-, illetve vízeróziótól és a talajvíz általi kimosódásoktól megóvni kívánt vegetációs felület megfelelően fejlődjön. A Grünfix eróziómentesítő matracok ezenkívül a nedvességmegőrzését is szolgálják, szigetelőanyagként funkcionálnak, illetve jelentős szerepük van a humuszképződésben.

Vetőmag tartalmú Grünfix eróziómentesítő matracok csak azonnali fektetés esetén ajánlottak a spontán csírázás elkerülése végett.

A vetőmagot nem tartalmazó matracok szerves, lebomló rostanyagból készülnek, mind a már előre bevetett területeken, mind pedig kezeletlen talajokon le lehet fektetni ezeket a matracokat. 

 

Kedvelt alkalmazási területek:

- erózió által megrongált partoldalak helyreállítása, vízmeder stabilizáció

- sport és golfpályák

- szeméttárolók, vasúti töltések lefedése

- út menti lejtők, dombok védelme, illetve hegyi erózióvédelem

 

     

     

A matracok UV-stabilizálástól függően 6-18 hónap élettartamig fejtik ki eróziómentesítő hatásukat.

A matracok rögzítését földviszonytól függően 4-6 db rögzítő karóval kell megoldani/m2

 

Különleges alkalmazási területre szánt matracok, az alpesi drótháló hordozóanyaggal ellátott eróziómentesítő paplan, valamint a vízmosás megakadályozására szolgáló vegetációs hengerek.